Walking-Coach

Wandel de stress uit je lijf…

Mijn visie

Wandel je mee?

Het is al jaren bekend en wetenschappelijk onderbouwd: wandelen is gezond! Het zorgt voor ontspanning en daarnaast heeft het als prettige bijkomstigheid, dat je aan je conditie werkt, calorieën verbrandt en vooral dat het een positief effect heeft op je algehele gemoedstoestand. Je voelt jezelf daardoor happy. 

Omdat ieder mens anders reageert, is geen enkele wandeling hetzelfde. Daardoor is het ook inzetbaar voor veel voorkomende situaties, zoals: Wederopbouw na een destructieve relatie, burn-out, eenzaamheid maar ook voor mensen die op een kruispunt staan in hun leven. ‘Blijf ik doorgaan zoals ik doe? Of ga ik mijn dromen leven, in plaats van mijn leven dromen?’ Dus ook bijzonder geschikt voor mensen die overwegen (deels) voor zichzelf te beginnen of ondernemers die toe zijn aan een frisse wind in hun onderneming.

0
Tevreden klanten
0
Wandelingen gemaakt
0
Bomen geteld
Weetjes...

De reden van de heilzame werking

Tijdens een wandeling, maakt je lichaam twee zeer belangrijke stofjes aan, te weten: Endorfine en Serotonine. Endorfine is een gelukshormoon, die tevens als een natuurlijke pijnstiller werkt. Het laat ons een universeel gevoel van liefde en vrede ervaren. Serotonine zorgt wanneer dit in overvloed stroomt, voor veel zelfvertrouwen, terwijl wanneer mensen deze stof wat minder goed aanmaken, zie je dat men wat afhankelijker is, en ook sneller lijken te grijpen naar genotsmiddelen zoals tabak en alcohol. 

Inner-Serenity

De kracht van wandelen

De wandelingen die ik aanbied, zijn stuk voor stuk voorzien van een metafoor (beeldspraak). Aan het einde van de wandeling is de puzzel compleet. Onderweg kun je voor keuzes komen te staan, welk pad sla je in, en waarom? Tijdens de wandeling, krijg je steeds meer bewustwording, waarom je handelt zoals je doet en leer je jouw innerlijke behoefte te herkennen. Zodat ons innerlijk kompas, ons de juiste weg zal wijzen.

Deze wandelingen zijn perfect voor mensen die zichzelf verder willen ontplooien en op deze constructieve wijze, oplossingsgericht aan de slag te gaan met zichzelf. Het doel is om alles eruit te halen, wat erin zit. Zodat je geen spijt krijgt van de dingen die je juist NIET hebt gedaan. Maar waardoor je zelfverzekerd, nieuwe wegen en deuren kunt openen, zonder angst. Want angst is zonder meer een slechte raadgever!

Quote

“Hoeveel stappen terug ben jij jezelf voorbijgelopen?”